fbpx

Tips til sommerferien I Innherred

Å kjenne at «her vil æ bo» handler ikke bare om å finne det riktige huset eller leiligheten.

Det handler om naboene, om skogen bak huset, lekeplassen like ved, folkene du møter på butikken. Alt rundt som får et sted til å føles som en heim. Innherred er et geografisk stort område og kan by på mange forskjellige kvaliteter – også i sommerferien.

Her er noen tips til aktiviteter i nærområdet, som passer både store og små:


Sykkeltur:

Visste du at Innherred er perfekt tilrettelagt for sykkel, med flere veier med slakke bakker og lite trafikk? På Visit Innherred kan du finne flere turer fra 2 til 8 mil, med og uten overnatting. Her kan du sykle langs fjorden, på smale grusveier, oppleve mat, kultur og historie.
Les mer her: https://visitinnherred.com/aktiviteter-pa-innherred/

Ti på Topp i Steinkjer:

Steinkjerområdet byr på utallige toppturer, tilpasset alle aldersgrupper og ferdigheter. Hvert år er ti toppturer håndplukket for tur-tilbudet «Ti på Topp». Bli inspirert av turmålene og bli bedre kjent med hva nærområdet har å by på. Hva med en tur til Malmogruva eller til Borghatten?

Les med om «Ti på Topp» her: http://steinkjer.xn--tiptopp-gxa.no/

Vikingsommer på Stiklestad:
På middelaldergården Stiklastadir kan du leke slaget på Stiklestad, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes Langhus. Du kan få omvisning på området og oppleve utstillinger. Dette er opplevelser som hele familien ville sette pris på.
Vikingsommer på Stiklestad varer til 7. august.
https://stiklestad.no/opplevelse/vikingsommer/

Ta deg en dukkert:
På varme dager i Trøndelag, så er det bare én ting som duger: Bading og strandliv. Vet du egentlig om alle badeplassene vi har i nærområdet vårt? Her er en samling med noen av stedene du kan få kjølt deg ned: https://visitinnherred.com/ta-deg-en-dukkert/

 

 

Den Gyldne Omvei:
Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer.. Eller kanskje du tar en heldag og stopper på noen av mat- kunst- og kulturopplevelsene som Inderøy har å by på. Hver tirsdag, onsdag og torsdag i Juli kan du også ta «Den Gyldne Bussrute», som stopper på trappa til alle overnattingssteder og bedrifter i Den Gyldne Omvei.
Ler mer om Den Gyldne Omvei her: https://dgo.no/