fbpx

Klart for salg i Steinkjers gamle signalbygg – og konkurranse med en god premie!

Leilighetene i gamle Steinkjer brannstasjon kommer nå til salgs. Men hva skal leilighetsbygget hete? Bli med i konkurransen og få en omvisning i branntårnet og middag på Famille som premie!

 

Nylig ble Boli Eiendom valgt som megler for prosjektet der 14 leiligheter skal selges. Størrelsen på leilighetene varierer fra ca. 50 m2 til såkalt «town house»-leiligheter med to-planløsning på ca. 180 m2 — alle med spektakulær utsikt og digre terrasser.

— Dette gleder vi oss til å komme i gang med, stråler daglig leder i Boli, Øyvind Krogstad.

Han har tatt med meglerne Tomas Høin og Anders Borgsø til brannstasjonstomta for en liten omvisning med Sigbjørn Vikan, som er utbygger via selskapet Brannmesteren Eiendom AS.

— Ja, de som får bo her, havner midt i smørøyet i Steinkjer sentrum, som en del av aksen fra Bystranda, Brygga, Holmen, Steinkjerelva, Rismelen, det nyrestaurerte samfunnshuset og etter hvert det nye kulturhuset tvers over elva, sier Høin. Sammen med Borgsø skal han ha ansvaret med å selge de 14 leilighetene.

Flere interessenter

— Mange i Steinkjer har et forhold til brannstasjonen og legevakta. Dette er et historisk bygg med identitet og sentral beliggenhet, godt synlig fra mange steder i bykjernen og de nærmeste omgivelser. Vi tror det vil bli en stor del interessenter her, så det er bare og ta kontakt med oss så tidlig som mulig. Tegninger av alle leilighetene er straks klare, sier Borgsø.

I sommer blir to visningsleiligheter gjort klart, hvorav den ene er selveste «brannmesterleiligheten». De øvrige leilighetene gjøres ferdig med rominndeling og innsatte dører og vinduer. Kjøper kan selv velge kjøkken og baderomsinnredning, likedan type gulv, keramiske fliser og farge på veggene.

Mulig innflytting før jul?

— Ettersom mye ferdigstilles i sommer, vil det bli kort tid fra kjøp av leilighet til overtakelse. Innflytting i november-desember for noen av leilighetene er sannsynligvis innen rekkevidde, sier Krokstad.

Han legger til at Boli er både stolte og glade over at de vant konkurransen om å selge disse leilighetene.

— Det er et spesielt og spennende prosjekt. Vi har vært på befaring flere ganger siden første tegningsutkast ble sendt oss for over ett år siden. Prosjektet og leilighetene har blitt bare bedre og bedre for hver gang vi har vært her, sier Krogstad, mens Høin og Borgsø legger til:

— Når man kommer inn i leilighetene og ser utover elven og fjorden, så gir det litt av et inntrykk. Spesielt er det også å være oppe på den store takterrassen. Dette gleder vi oss til å vise frem for potensielle kjøpere!

Vikan har underveis i byggeprosessen, informert om prosjektet i sosiale media og merker at svært mange engasjerer seg i det som foregår i den gamle brannstasjonen.

— Flere har henvendt seg for å bli oppført på liste som interessenter, og disse blir nå overført til Boli for videre oppfølging, sier han.

Trenger navneforslag

Steinkjer brannstasjon har lenge vært et viktig signalbygg i Steinkjer by, spesielt med tanke på det 27 meter høye branntårnet. Bygget ble tatt i bruk som brannstasjon våren 1950 og har vært vognhall og vaktsentral for brannvesenet og legevakta fram til høsten 2019.

Men hva skal borettslaget i dette signalbygget hete? Brannstasjonen? Brannmesteren? Noe annet? Det håper Boli at steinkjerbyggen blir med på å ha meninger om.

— Gå inn på Boli sin Facebook-side og kommenter i det øverste innlegget der, så får vi se hva du og andre mener, sier Øyvind Krogstad.

I løpet av sommeren skal Boli og Vikan avklare hvilket navn det blir på borettslaget.

— Og da plukker vi ut en vinner blant forslagsstillerne. Vinneren får en eksklusiv visning av branntårnet og et gavekort til en verdi av 2000 kroner på Famille!