fbpx

Tre tips til deg som vurderer å selge bolig!

1. Jeg vil bruke megler. Hvordan velger jeg?

Norges Eiendomsmeglerforbund anslår at det kan lønne seg å finne en eiendomsmegler som kjenner lokalområdet der hvor boligen din er. Finnes det en megler i nærheten som har solgt flere eiendommer i ditt område fra før? I så fall kan det være lurt å snakke nærmere med vedkommende.

Dersom du får inn tilbud om salg fra flere meglerfirma, bør du få oversikt over hva de ulike kostnadene er og hva som er inkludert i tilbudet. Finn ut om eventuelle ekstrakostnader kan påløpe før du konkluderer.

Påse at du velger en eiendomsmegler som har nok kapasitet til deg og ditt boligsalg. Be gjerne megleren om å forklare hvordan han eller hun planlegger å legge opp salgsprosessen. 

 

2. Når på året bør du selge?

Våren er normalt sett en travel tid i boligmarkedet. Mange ønsker å selge boligen sin på en årstid der det er lettere å vise frem hage, terrasse og utsikt i grønn prakt.

Men husk i så fall at det er flere boligselgere som tenker likedan og at du står i fare for å møte større konkurranse. Derfor vil det være smart å skille seg ut i mengden for å skape ekstra oppmerksomhet rundt nettopp din bolig.

Følg med på boligmarkedet der du bor og ta gjerne en prat med eiendomsmegleren om når det kan lønne seg å selge. Kanskje kan det være slik at din boligtype, eller ditt område, skiller seg litt ut fra markedet?

 

3. Rydding og rengjøring

Det skal som oftest ikke så altfor mye jobb til for at boligen din skal kunne fremstå bedre for potensielle kjøpere.

Bruk heller tid på å reparere ting du har utsatt eller male over slitte vegger i stedet for å gå for en større oppussing. Rydd bort alt av unødvendig rot. Et rent, ryddig rom i lyse farger gir en større romfølelse enn et mørkt, rotete rom. Et strøk maling kan ofte gi et rom et skikkelig ansiktsløft, og et rimelig klikkgulv kan utgjøre en stor forskjell fra eldre gulvbelegg. 

Sist, men ikke minst: Ikke glem uteområdet! Potensielle kjøpere møter utearealet først når de kommer på visning. Hvilket førsteinntrykk vil du at de skal få? 

Lykke til! 

PS! Ta gjerne kontakt med oss i Boli hvis du har spørsmål rundt salg av bolig.