fbpx

Dette er fargetrendene i 2020

Har du tenkt å male huset ditt i sommer? Les dette før du bestemmer deg for en farge.

Husk: Alle farger blir generelt lysere og gjerne mer fargesterke på veggen enn på fargekartet.ø Velg gjerne en farge som ser mørkere og mer skitten ut på fargeprøven, enn den du vil at huset skal ha.

Grått:

Dette er den mest brukte husfargen de siste årene. Men grått er ikke alltid grått. Selv om fargen kan virke nøytral, så vil den ha undertoner i andre farger. En gråfarge som virker nøytral kan gi deg et blåaktig hus. Men du kan risikere at det også ser rosa eller lilla ut. Test fargen før du maler hele huset, så er du sikker på at du blir fornøyd.

 

 

 

Gult:

Gult er kult og blir bare mer og mer populært. Ta en titt på flere andre gule hus før du ser på fargekartet. Se på fargene i omgivelsene, taket og vinduene. Mest sannsynlig vil du oppleve at fargen som passer best til huset ditt ser litt skittent ut på fargekartet. Test ut fargen før du bestemmer deg.

 

 

 

Rødt:

Rødt er en klassisk farge på husveggen. Fargen er varm og innbydende, og passer til alle årstider. Velg en rødtone med litt gult i. Når denne kommer på veggen mister den gulskjæret og blir mer rødaktig.

 

 

 

Svart:

Svarte hus eller veldig mørkebrune gir et moderne preg, selv på gamle hus. Dette er fargetoner som kler de fleste hus, og får det til å passe fint inn i landskap med grantrær eller annen vegetasjon. Selv om tidligere svartfarger har hatt begrenset holdbarhet over tid, men dagens pigmenter tåler falming bedre.

 

 

 

Grønt:

Grønn er ikke bare grønn. Selv om huset er omringet av vegetasjon, så betyr ikke dette at huset blir fint om du maler det i en grønnfarge. Grønnfargen i naturen er mye mer gulgrønne enn vi tror, og husfargen kan fort bli i feil fargetone. Her er det bare en ting å gjøre: Test, test, test – og spør om hjelp.