fbpx

Decon-X MedClean – Desinfiserer og fjerner vond lukt i boligen din

Du har kjøpt deg ny bruktbolig og står med nøklene i hånda. Boligen er utvasket og ren, men er den ren nok? Decon-X er en robot som desinfiserer hele rom, levert av MedClean i Steinkjer.

For privatboliger har roboten tre funksjoner: I enkeltrom med vond lukt, desinfisering av boligen før visning, ved overdragelse eller sammen rund- vask av utsatte rom. eks kjøkken og bad. I et tomt rom, uten møblement, vil Decon-X kunne fjerne alt av mugg, sopp og vond lukt, slik som røyklukt, forklarer Svein Gunnar Storstad, dagligleder for MedClean.
– Den fjerner ikke årsaken til muggdannelsen, men dreper bakteriene i alle overflater. Storstad understreker at fjerning av inventar ol, ikke er nødvendig dersom vond lukt/røyk ikke er hovedutfordringen.

Dette er Decon-X


Hvordan fungerer den?
Roboten starter jobben med å skanne alle flatene i rommet. Da kan den beregne mengden av desinfiseringsvæske som må brukes. Så sender den ut damp i rommet. Tåken legger seg på alle synlige flater og desinfiserer. Den er helt miljøvennlig.
– Rommet får en helt ren, nøytral lukt, forteller Arild Kavli, rådgiver for MedClean. – Ikke godlukt som er tilsatt, men helt rent og nøytralt.

Kvalitet
Decon-X tar bort 99,9999% av alle virus, bakterier, mugg og sopp i overflaten av et rom. Prosessen er godkjent av legemiddelverket og brukes for desinfisering av operasjonsaler.
– Dette er høyteknologi som kvalitets sikrer at hver millimeter av alle synlige flater er helt desinfisert, forklarer Kavli. – Den skriver ut en rapport i etterkant som dokumenterer kvaliteten av arbeidet, og at areal er fritt for det som skal elimineres

Roboten brukes i dag i helse- og omsorgsboliger, skoler, barnehager, kontorlandskap, storkjøkken og matproduksjon.
– Dette var det hemmelige våpenet til det norske landslaget under OL, smiler Kavli, som understreker at dette beskriver funksjonaliteten til maskinen når det gjelder virussmitte.