fbpx

Naturlige elementer

– Nå er det naturlige elementer som gjelder, forteller Dina. Fargespekteret er i varme, naturlige farger, som blått, jordfarger og duse rødtoner.

– Det viktigste når du skal innrede boligen din, er at du må kjenne på hva du selv liker. Ikke tenk på hva naboen har eller hva som er trendy, sier interiørdesigner Dina Beate Werstad.

Interiøret skal være behagelig. Komfort har blitt moderne, i form av stoff, materiale, utforming og farger.

– Nå er det naturlige elementer som gjelder, forteller Dina. Fargespekteret er i varme, naturlige farger, som blått, jordfarger og duse rødtoner. Vi tørr å leke mer med mønstre og materialer, som mønstret tapet eller flis i fiskebeinsmønster.

Vi mikser materialer. Røft og hardt, som mikrosement, mot mykt, som ull, lin, skinn og velur.

– Velur blir også i kontrast med de naturlige elementene. Dette gir et eksklusivt uttrykk, samtidig som det faktisk er veldig lett å rengjøre, utdyper Werstad.

Interiøret har organiske former, som runde vaser og møblement som flyter i formene. Grønne planter, kunstige eller ekte, er i vinden, nesten som en innendørs jungel.

– Vi har blitt mer miljøbevisst, sier hun. – Vi har stort sett for lav luftfuktighet hjemme, og plantene hjelper på dette.

Andre tips for å øke luftfuktigheten er vanndamp. – Tørk klærne dine på stua, istedenfor i trommelen. En gang i blant kan du bruke litt mer vann når du vasker golvet eller ikke bruk kjøkkenvifta når du lager mat, forklarer hun. Interiør i treverk er også blitt mer trendy.  Dette hjelper også på inneklima.

Gjenbruk har også blitt moderne. – Det er enkelt å gjøre dette selv, smiler Dina. – Gi et gammelt bord nytt liv ved hjelp av et malingsstrøk eller kontaktplast og nye ben.

Dina Beate Werstad fra Dinas Interiør